KHO Huizingen A naar 2e provinciale!

Elk jaar beter doen was het uitgangspunt voor de start van het seizoen. Op zich al ambitieus om de 5e plaats van vorig jaar te evenaren in een P3-reeks met verschillende titelpretendenten. De spelersgroep was ook niet veel gewijzigd. De eerste ronde tot nieuwjaar was evenwel ronduit schitterend met 42 punten op 48 en de herfsttitel.

In de tweede ronde vielen een aantal spelers langdurig of definitief out door kwetsuren of reizen en ook de tegenstand werd uiteraard hardnekkiger.

Niet vergeten dat buiten het al zware seizoen met 17 ploegen er ook tussendoor de schitterende campagne in de Group S Cup moest afgewerkt worden, vaak als midweekmatch. KHOH strandde pas in de 1/2e finale tegen 1e provincialer Bierbeek na eerder 2e provincialers Boka United, Ternat en Herent uit te schakelen.

De tol van de inspanningen na een lang seizoen dat begon eind augustus, maakte dat het de laatste weken net iets minder was maar de resultaten bleven, al was het vaak met de kleinste score.

Begin mei was de voorsprong op de achtervolgers groot genoeg en was de 2e plaats na de verdiende kampioen KFC Lennik een feit.

Door de hervormingen en ettelijke fusies kreeg het bestuur vorige week de bevestiging dat ook de tweede gerangschikten uit de derde provinciale reeksen promoveren.

KHOH A P3 en KHOH B P4 vormen samen een stevige groep op en naast het veld en dit vormt de basis van deze fantastische campagne.

Op naar 2e provinciale, een kleine stap voor de mensheid maar een grote stap voor de club. Het wordt na zoveel jaren 3e provinciale een sprong in het onbekende maar met de spirit van dit seizoen is veel mogelijk. Proficiat aan spelers en trainers voor dit grand cru-seizoen.

De laatste wedstrijd gisteren was meteen ook de laatste voor Jurgen Simeons die na een mooie carrière in de nationale reeksen niet kwam uitbollen bij KHO Huizingen maar club en ploegmaats verrijkt heeft met zijn ervaring en rust, buiten zijn talrijke doelpunten. Een gentleman die we gaan missen!