Pepingen-Halle en Huizingen werken samen met OHL: “Iedereen wint bij deze situatie”

OHL ging in het verleden al een aantal samenwerkingsverbanden aan met lager voetballende ploegen. Voor het eerst sloot de eersteklasser nu ook een charter af met clubs ten westen van Brussels. Pepingen-Halle en HO Huizingen zijn de eerste verenigingen in West-Brabant die officieel een samenwerking aangaan met de Leuvense topploeg.

Sportief manager Christophe Walravens geeft meer duiding bij de ontwikkelingen. “Onze club heeft vorig jaar een audit laten uitvoeren om de drie sterren binnen te halen. Dat lukte. Toch wensten we werk te maken van de aandachtspunten die we meekregen. Eén punt was dat we moesten samenwerken met hoger en lager spelende clubs. Het gaat dan vooral om de jeugdwerking. Met Huizingen hadden we eerder al een overeenkomst om nauwer met elkaar in contact te treden. De overeenkomst die we met OHL bereikten, was de volgende logische staf. Het had voor ons geen zin om Anderlecht te benaderen. Voor ons is dat te hoog gegrepen. Wellicht staan de Brusselaars ook niet te springen om met Pepingen-Halle samen te werken.”

Geen invasie
Moet men nu in Pepingen, Halle of Huizingen meteen een toevloed verwachten van spelers van OHL? Christophe Walravens lacht. “Geenszins. Het gaat om jeugdwerking. Vroeger dacht men dat grote clubs jonge spelers kwamen weghalen. Wij zien dat anders. Echte talenten moeten kansen krijgen om zo hoog mogelijk te spelen. We hebben het dan over spelers tot maximaal U12. In die zin kan OHL daar voordeel uithalen. Als lager spelende club moeten we daar fier op zijn. Anderzijds haalt slechts een klein percentage van de jeugdspelers effectief de eerste ploeg van Leuven. Van de vele ‘afvallers’ moeten wij dan weer kunnen profiteren. Zo wint iedereen bij deze situatie. Daarnaast zullen er gemeenschappelijke workshops zijn en gegevens uitgewisseld worden.”

Geen nieuws
Bij de eerste ploeg blijft het volgens Christophe Walravens windstil. “We hopen op 15 januari weer te kunnen trainen, maar hopen dat dit met kantine- en kleedkamergebruik zal zijn. Het moet betaalbaar blijven. Intussen moeten alle spelers op individuele basis de conditie onderhouden.”

Bron: hln.be