“Overwinning én clean sheet doen wel deugd”

Leeuwkens Teralfene verspeelde zondag zijn leidersplaats op HO Huizingen en daar zat Ken Matton voor veel tussen. De Huizingense doelman was in zijn dagje en hield met de steun van zijn defensie de nul op het bord.

“Het is pas mijn tweede seizoen bij Huizingen en ik maakte er al heel wat moois mee”, aldus Rodenaar Ken Matton (28), die als vrachtwagenchauffeur aan de kost komt. “Na Dworp, De Hoek en Negenmanneke kwam ik bij Huizingen terecht. Vorig seizoen promoveerden we als tweede en gingen er in de Beker van Brabant pas uit in de halve finale tegen Bierbeek.”

“Als promovendus legden we in deze campagne de lat niet te hoog en we wilden zo vlug mogelijk op het droge zijn. We liepen sterk van stapel en stonden in de heenronde acht speeldagen, weliswaar niet na elkaar, aan de leiding. Dat was onverhoopt. We begonnen niet te zweven, want we wisten dat de echte toppers aanvankelijk wat in gebreke bleven.”

Drukke namiddag

“Na de winterstop vielen we dus ook niet helemaal onverwacht wat terug. De voorbije weken pakten we zelfs maar 1 op 12. Dat belette ons niet om tegen leider Teralfene toe te slaan. Rode De Hoek met Dieter Van Dionant, onze T2 van vorig seizoen aan het roer, zal alvast blij geweest zijn. Ik beleefde overigens een drukke namiddag, want Teralfene creëerde van in het begin heel wat gevaar.”

“Carré verzilverde echter meteen onze eerste kans. De bezoekers bleven druk zetten en de paal verhinderde de gelijkmaker. We hielden het achterin goed gesloten en op tegenaanval maakte De Broyer er 2-0 van. Na lange afwezigheid wegens blessures was De Broyer er weer bij en hij toonde meteen zijn waarde. Op het einde miste De Coen vanop de stip de aansluitingstreffer. Ik lag in de verkeerde hoek, maar hij trapte naast de paal buiten.”

“De zege en een clean sheet doen deugd. Het is al het zevende clean sheet van het seizoen. Alleen Rode en Leeuw doen beter. Intussen staan we vijfde en het zou mooi zijn die stek te behouden.”

Bron: nieuwsblad.be