Al 25 jaar kind aan huis, maar Dimitri Meerts beseft dat ook verhaal bij Huizingen ooit afloopt: “Wie als coach een contract tekent, weet dat het ooit wordt ontbonden”

Via een 0-3-zege zaterdagavond bij Wemmel is tweedeprovincialer Huizingen opgerukt naar de linkerkolom. Ondanks de blessurepech sluipt Hoger Op zo verder weg van de gevarenzone.

Trainer in Huizingen is Dimitri Meerts. Die trapte als kleine jongen ooit zijn eerste balletjes in het shirt van Hoger Op, een kwarteeuw later is de 31-jarige productiebeheerder in de verzekeringssector nog steeds kind aan huis bij de club. Al is hij tegenwoordig dus geen voetballer meer, maar trainer.

“Ik stroomde bij Huizingen via de jeugd door naar de hoofdmacht”, zegt Meerts. “Op mijn 25ste moest ik na een opeenvolging van enkelblessures echter de handdoek gooien. Ik ben de club nog steeds dankbaar dat ik toen haast meteen de kans kreeg om het als trainer te proberen bij Huizingen B. In mijn eerste jaar dwongen we meteen de promotie af. Een jaar later verkeerde de A-ploeg in degradatieproblemen toen ik overnam. We zetten nog een enorme remonte neer met alleen nog een nederlaag tegen BOKA, waardoor we ons nog redden. Intussen behaalde ik twee jaar geleden ook mijn trainersdiploma UEFA A. Ik ben nog jong, maar best ambitieus. Misschien zet ik op termijn wel een stap hogerop naar de Elitejeugd van een topclub of klim ik op in provinciale.”

Voorlopig zit Meerts bij Huizingen echter gebeiteld. “Ooit word ik hier misschien wel ontslagen. Wie als coach een contract tekent, weet dat het ooit wordt ontbonden. Vooralsnog vormen we evenwel één hecht team, waar iedereen aan hetzelfde zeel trekt.”

Belangrijke weken

Meerts trekt zich dan ook op aan de riante zege bij Wemmel. “We boekten een broodnodige zege, die nu wel een verlengstuk moet krijgen thuis tegen Teralfene en in Groot-Dilbeek, twee ploegen die achter ons staan in het klassement. Na Nieuwjaar zien we met Daan Dubois, Nolan Vermeir en Sebastien Carrez enkele sterkhouders terugkeren, waardoor we nog sterker worden. Deze week sluiten trouwens ook Casper Nerinckx en Timon Goossens al aan, al zijn zij nog niet meteen inzetbaar.”

Bron: nieuwsblad.be