Allebei nog puntenloos, Huizingen en Liedekerke hopen mindere seizoenstart in onderling duel te kunnen uitwissen: “Voor de rust zou het goed zijn als we die nul van het bord kunnen vegen”

Het seizoen is nog maar net begonnen, maar na een nul op zes is het toch al alle hens aan dek bij HO Huizingen en Liedekerke. En dus staat er best al wat druk op hun onderlinge duel van zondagmiddag.

Dimitri Meerts kon Huizingen vorig seizoen naar het behoud loodsen, maar ook nu dreigt alweer een moeilijk seizoen. “Tegen Galmaarden gingen we de boot in na enkele individuele fouten”, zegt Meerts. “Op Londerzeel United incasseerden we in de slotminuut op een stilstaande fase de 2-1 die ons de das omdeed. Op het uur werden we tot tien herleid na een tweede gele kaart voor Kjent Christiaens, maar zelf met een mannetje minder bleven we de betere ploeg. Het was dan ook zuur om te verliezen na een prestatie die ik evalueer tussen degelijk en goed.”

Meerts zag zijn kern in het tussenseizoen ook wel wat gewijzigd. “Met Jorrit De Smet, Daan Dubois en Ingo Samyn zagen we achteraan enkele spelers afhaken. Voorin gingen we Siebe Leunis weghalen bij Avenir Lembeek. Verder haalden we nog vier spelers bij het gestopte Beersel-Drogenbos. Op de linkerflank missen we met Mamadou, die vorig seizoen in de topper tegen Wemmel uitviel, wel nog een belangrijke speler.”

Met Liedekerke, dat degradeerde uit eerste provinciale, krijgt Huizingen zondag een ploeg tegenover zich die ook al twee keer verloor.“Liedekerke beschikt over een volledig vernieuwd team. Het is een ploeg met kwaliteiten die wellicht nog niet helemaal goed is ingespeeld.”

Overgangsjaar
Na de degradatie uit eerste provinciale wacht Chris Peeters dan weer de taak om Liedekerke opnieuw op de rails te krijgen. Dan hoop je niet om het seizoen te openen met een nul op zes. “We verloren op Steenhuffel na een doelpunt op een stilstaande fase in de 85ste minuut”, zegt Peeters. “Tegen Grimbergen deden we prima mee, terwijl dat toch een van de drie grote titelfavorieten is. We wisten vooraf dat we leergeld zouden betalen. We realiseerden twintig transfers, waarbij de leeftijd van de nieuwkomers varieert van 17 tot 24 jaar. Bovendien moest ik wegens de vele blessures in de voorbereiding vaak wissels doorvoeren. Gelukkig beschikken we over enkele spelers met toch een beetje ervaring. Onze aanvoerder Robin De Smet was een vaste waarde bij Geraardsbergen en Ayoub Boulahrir, die we gingen weghalen bij Aarschot, is de enige oudere speler. Iedereen is zich bewust dat Liedekerke aan een overgangsjaar bezig is. Al zou het voor de rust wel goed zijn dat we op Huizingen iets kunnen rapen.”

Bron: nieuwsblad.be