Kelderkraker onder hoogspanning voor VK Borchtlombeek en HO Huizingen: “Die nul moet van de tabellen”

VK Borchtlombeek startte als de gedoodverfde degradatiekandidaat en prijkt na drie speeldagen puntloos op de laatste plaats. Zondag is het dan ook al vijf voor twaalf met de komst van Hoger Op Huizingen, dat slechts één punt meer telt na een puntendeling tegen VK Liedekerke.

Yannick Van der Voorde maakte de overstap naar VK Borchtlombeek vanuit de Oost-Vlaamse tweedeprovincialer TK Meldert, waarmee hij de promotie misliep in de eindronde. “Bij Borchtlombeek werd ik omgeschoold van flankverdediger naar flankaanvaller, maar dat was vooraf afgesproken. Ik speelde eerder ook bij VK Liedekerke nog in de aanval en hou wel van die positie.”

“Bij VK Borchtlombeek heerst trouwens dezelfde familiale sfeer van bij Liedekerke. Het geloof in het behoud is nog steeds intact. We kruisten het pad van drie toppers, maar enkel tegen Rhodienne werden we gewogen en te licht bevonden. Die ploeg was een maatje te groot. Zowel tegen Kester-Gooik als BOKA United daarentegen hadden we een punt kunnen pakken.”

VK Borchtlombeek maakt zich nu op voor een kelderkraker tegen Huizingen. “Die nul moet van de tabellen”, klinkt het beslist bij de Liedekerkenaar. “Na Huizingen treffen we met Londerzeel United een andere nieuwkomer. We moeten minstens 4 op 6 puren uit dat tweeluik. Op ons kleine veld kunnen we compact spelen en dat ligt ons. De club bouwde een evenement rond de wedstrijd tegen Huizingen, die als sponsormatch wel wat extra volk zal lokken naar het stadion.”

“Ik ben tevreden met mijn keuze voor VK Borchtlombeek, waar ik in mijn achtertuin speel wat een noodzaak werd met een drukke job en twee kindjes. Met coach Dries Cobbaert speelde ik trouwens nog samen bij Ternat.”

Steven Testaert (HO Huizingen): “Te vroeg om van zespuntenmatch te spreken”
Steven Testaert redde vorig seizoen met Hoger Op Huizingen het hachje in tweede provinciale via de eindronde. “Dit seizoen willen we het zo ver niet laten komen. Stiekem droom ik na twee moeilijke jaren van de linkerkolom. Uit de gevarenzone blijven staat voorop. Ik vind het te vroeg om de match op Borchtlombeek nu al te omschrijven als een zespuntenmatch in de degradatiestrijd. Week na week zie ik ons vooruitgang boeken. Tegen VK Liedekerke versierden we al een korf kansen en onze defensie stond op punt. Helaas lieten we nog te veel kansen liggen.”

Als 38-jarige is Testaert de Huizingse nestor. “Met Niels Mosselmans kwam er ook een andere oudgediende over van Beersel-Drogenbos. Voorts trok de club vooral jonge spelers aan. Die brengen energie op training. In Borchtlombeek moeten we oogsten. Ik speelde er nooit eerder, maar de maats vertelden me dat we ons gelukkig mogen prijzen dat we ginds niet in de wintermaanden aan de bak moeten omdat het veld dan een modderpoel is.”

Bron: nieuwsblad.be